Uncategorized

Lekkere en eenvoudige gerechten maken in de keuken? Onderstaand vind je een aantal tips voor leuke recepten die eenvoudig klaar te maken zijn!

Je herkent het wel: na een drukke en vermoeiende werkdag is het soms best lastig om een gevarieerde, gezonde maar ook zeker lekkere maaltijd op tafel te zetten. Helemaal als je met verschillende mensen in huis woont, en dus rekening wil houden met verschillende wensen en voorkeuren, kan dit best wel moeilijk zijn. De onderstaande gerechten zijn over het algemeen eenvoudig klaar te maken en kunnen ook makkelijk aangepast worden om aan alle wensen te kunnen voldoen.

1. Een Hawaïaanse pokebowl met kip, zalm of groenten

Het voordeel van een pokebowl is het feit dat iedereen deze op een eigen manier kan inrichten, zolang je maar de juiste en benodigde ingrediënten in huis hebt. Het is belangrijk dat je sushi rijst in huis hebt waarmee je jouw bowl vult. Daarna kan je voor verschillende toppings kiezen. Wil je gaan voor de vegetarische variant? Kies dan bijvoorbeeld voor avocado, maïs, soja bonen, zeewier, mango en meloen als toppings. Als je graag wat vlees of vis erbij wilt zijn kip, zalm, tonijn of gefrituurde garnaal zeker goede opties. Tenslotte maak je dit gerecht af met een lekkere saus, zoals sojasaus, ketjap of chili mayonaise.

2. Heerlijke en traditionele Mexicaanse nacho’s

Mexicaanse nacho’s is ook een typisch gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en waarmee je door diverse ingrediënten voor variatie kan kiezen. Iedereen heeft natuurlijk wel een eigen voorkeur hoe een schaal nacho’s ingericht moet worden. Onze tip is in ieder geval om te werken met verschillende lagen en verdiepingen zodat niet alle kaas bovenop ligt en de tortilla chips onder. Kies dus voor een laag met kaas, vlees, groenten en tortillachips in de schaal en ‘bouw’ bovenop die laag nog een keer dezelfde combinatie. Als je het gerecht liever vegetarisch of veganistisch wil eten kan dat natuurlijk ook door het vlees te vervangen voor extra groenten en de kaas in te ruilen voor veganistische kaas.

3. Bloemkoolpizza

Bij een lekkere bloemkoolpizza is het halen of het zelf maken van de bloemkoolbodem het belangrijkst en dan komt de rest van zelf! Ook bij dit gerecht is opnieuw het voordeel dat iedereen in huis de pizza zou kunnen beleggen naar de eigen voorkeuren. Verspreid de tomatensaus over de pizza en kies je eigen toppings (zoals verschillende soorten vlees, vis of groenten) uit zodat je zelf je eigen feestje kan creëren. Net als de voorgaande twee lekkernijen kan je zelf bepalen hoe gezond je dit gerecht wil maken.

Heerlijke gerechten maak je natuurlijk het beste in een fijne en overzichtelijke keuken. Hiermee kan je vervolgens ook leuke keukenavondjes hebben met vrienden, familie of bekenden en samen met het gezin koken. Inspiratie nodig over wat je precies in de keuken wil hebben, hoe deze ingericht moet gaan worden of wil je misschien je hele keuken renoveren? Neem dan eens een kijkje op Keukenrenovatie of Ikea keuken renoveren zodat je de juiste keuze kunt maken!

Reacties uitgeschakeld voor Lekkere en eenvoudige gerechten maken in de keuken? Onderstaand vind je een aantal tips voor leuke recepten die eenvoudig klaar te maken zijn!